Cocktails en hoe je ze maakt

Een cocktail is een gemixt drankje van verschillende soorten drank. Er zitten minstens 3 verschillende soorten ingrediënten in waarvan er minimaal eentje alcohol bevat. Het leuke aan cocktails is dat je er alle kanten mee op kunt, er bestaan veel soorten cocktails in allerlei kleuren en smaken.

Bekende cocktails

Er zijn veel beroemde cocktails die bijna iedereen wel kent. Zo heb je de Bloody Mary, dit is een cocktail met tomatensap, wodka, worcestersaus, tabasco en kruiden. Deze pittige cocktail heeft haar naam te danken aan Koningin Maria | van Engeland omdat zij bloedige praktijken overhield als gevolg van de protestanten. Voor cocktails worden voornamelijk sterke likeuren gebruikt, maar ook frisdrank, sappen of gedistilleerde dranken. Andere bekende cocktails zijn Martini, Mojito, Margarita en Long Island Ice Tea. Dit zijn voornamelijk frisse drankjes die je op vakantie drinkt, in tegenstelling tot de kruidige Bloody Mary.

Tips voor een goede cocktail

Nu je weet wat bekende cocktails zijn wil je zelf misschien een poging wagen om een lekker drankje te bereiden. Je kunt er voor kiezen om gewoon maar iets te proberen en tussen door te proeven, maar als je echt voor een goed resultaat wil gaan is het handig om er een recept bij te pakken. Sommige dranken kunnen al snel te sterk worden, houd je daarom goed aan het recept. Zorg dat je ijsblokjes in huis hebt, de meeste cocktails worden namelijk koud geserveerd. Je wil natuurlijk geen lauwe cocktail! En om een cocktail een finishing touch te geven komt er vaak garnering bij, zoals een schijfje citroen of zoals bij de Martini een olijf. Zorg ook voor rietjes of roerstaafjes zodat je het zelf goed kan mixen.

Mocktail

Liever geen alcohol? Dan kun je ook kiezen voor een mocktail, dit is een cocktail zonder alcoholische drank. Het woord ‘mock’ komt van ‘onecht’ in het Engels. Met een lekkere mocktail kun je toch iets bijzonders drinken naast frisdrank. Vaak wordt er een frisdrank gemixt met sap en siropen. Bekende cocktails zoals een Mojito noemen ze dan een Virgin Mojito. Er gaat limoensap, munt, sprite en suiker in. Ook een beroemd tropisch drankje is een Pina Colada wordt normaal gesproken geserveerd met rum. Hier kun je ook van genieten zonder alcohol te consumeren, je mixt namelijk ananassap met kokoscrème, ijs en kokosschilfers. Zo zijn er talloze recepten te vinden, kijk vooral online naar meer. 

Conclusie

Er zijn talloze cocktail en mocktail recepten te vinden. Let op: Heb je een alcoholverslaving? Kies dan voor een mocktail. Zoek professionele hulp bij een verslaving.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.