De beste onderhoudsarme heggen

lage haag wintergroen

Lage haag wintergroen is een uitstekende keuze voor het maken van een grens, voetpad of barrière in jouw tuin. Deze haagplanten zijn bestendig tegen kort snoeien, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een nette, lage rand aan formele bedden of aparte ‘kamers’ in uw tuin.

Laagblijvende hagen spreken mensen aan die op zoek zijn naar een tuinhaag die minimaal onderhoud vraagt ​​en toch een mooie uitstraling behoudt. Wat betreft snoeien en algemene verzorging, hebben veel van deze langzaam groeiende lage heggen slechts een jaarlijkse knipbeurt nodig, terwijl sommige in de lente moeten worden gesnoeid.

lage haag wintergroen

Waarom lage haag wintergroen?

Deze haagplanten worden meestal gekweekt om het hele jaar door afzondering te zijn, maar ze vormen ook aantrekkelijke barrières voor zowel lawaai als vervuiling, en ze vormen geweldige windschermen, die ook bescherming bieden aan dieren en natuurlijk de tuin. Huizen, andere constructies en vegetatie worden allemaal beschermd door koude of besneeuwde wind te blokkeren. Wind en sneeuwlaag worden het meest effectief verminderd door deze heggen in rijen te planten.

Deze gebruiken ook minder water om in leven te blijven en fotosynthese te produceren. Cutine is een wasachtig materiaal dat ze gebruiken om zichzelf te coaten. De minimale hoeveelheid water in combinatie met de beschermende Cutin-coating voorkomt dat water bevriest en zo worden ze beschermd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.