De dweilrobot als huishoudmaatje

Dweilrobot

Je dweil dopen in een sopje van schoonmaakmiddel en warm water, deze stevig uitwringen en vervolgens je vloer schoon boenen met een zigzaggende beweging; het is ongetwijfeld niet je favoriete huishoudelijke taak, dat dweilen. Het kan namelijk toch veel eenvoudiger anno 2021? Het antwoord is ja, namelijk met een robotstofzuiger met dweilfunctie. Dit artikel gaat specifiek in op een basismodel dweilrobot en wat een voordeel en nadeel ervan is.

Voordeel: een niet al te duur prijskaartje

Wil je het dweilen van je vloer makkelijker maken, maar niet meteen al te veel geld uitgeven aan een robotstofzuiger met dweilfunctie? Dan zit je goed met een basismodel dweilrobot. Een voorbeeld hiervan is een dweilrobot van het merk IMASS, waarbij je al voor 139 euro het dweilen naar een hoger niveau tilt.

Dweilrobot

Nadeel: beperkte functionaliteiten

Echt helemáál achteroverleunen zit er niet in, als je gaat voor een basismodel dweilrobot. Het kan namelijk zo zijn dat een basismodel dweilrobot een deel van een kamer minder goed dweilt, vanwege het afleggen van een willekeurige route. Dit werkt anders bij een luxere dweilrobot, die is voorzien van een camera of lasers die een kamer scannen. Heb je wat overgeslagen vlekken ontdekt, dan zal je die nog even zelf weg moeten dweilen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.