Hoe kun je je balkon optimaal gebruiken?

Iedereen wilt natuurlijk een buitenruimte, om lekker van de zonnestralen te kunnen genieten. Vooral in grote steden zijn de tuinen echter schaars, en moeten we het vaak doen met een klein balkonnetje. Dit betekent niet dat je niet heerlijk van de zon kunt genieten! Met de juiste tips maak jij van jouw balkon alsnog de ultieme chill plek voor in de zomer! Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan.

Maak of koop een balkonbar

Misschien wel de meest effectieve tip! Maak van de balustrade een bar met een houten plank. Je kunt dit zelf maken door middel van hout en handleidingen die te vinden zijn op internet. Dit kan een superleuke activiteit zijn, maar als je twee linkerhanden hebt, kun je deze natuurlijk ook gewoon kopen! Chill lekker op je balkonset met je drankje op je balkonbar. Hierdoor bespaar je een hoop ruimte om de grond en dat is natuurlijk wel zo fijn om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan.

Leg een houten vlonder op de vloer

Vaak liggen er saaie vierkante tegels op een balkon, wat vaak geen luxe uitstraling heeft. Strakke houten vlonders laat een balkon ruimtelijker lijken. Ook kun je hierdoor een woonkamer gevoel creëren door er bijvoorbeeld een stoere relax tuinstoel op te zetten met een leuk kleedje en kussentje erop.

Pallets

Pallets zijn werkelijk overal goed voor, zowel binnen als buiten! Pallets geven vaak een stoere look aan je balkon en zijn een goedkope en stijlvolle oplossing voor een bank of balkonset. Een tip om je palletbank nog meer budgetproof te maken, is door een oud matras te gebruiken als kussen!

Verlichting

Verlichting geeft ontzettend veel sfeer aan een balkon. Denk aan een warme zomeravond waarop je lekker met vriendinnen de hele avond kunt borrelen op je balkon. Niks is er dan gezelliger dan wat leuke kaarsen op je balkon. Om ruimte te besparen kun je natuurlijk ook hangende kaarsenhouders op hangen, dit geeft ook nog eens een heel tof effect! Ook een sliert aan kleine led lampjes doen het natuurlijk altijd goed.

Groen!

Veel mensen missen op hun balkon wat groen, omdat je er natuurlijk geen gras kunt laten groeien of bomen kunt planten. Dit betekent echter niet dat je een balkon niet groen kunt maken! Er zijn tegenwoordig genoeg planten die het buiten in een mooie pot goed overleven. Heb je hier geen ruimte voor? Je kunt ook altijd hangplanten ophangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.