hoeveel wasbare luiers heb je nodig?

wasbare zwemluier

Als je ervoor kiest om herbruikbare luiers te gebruiken, wordt er aangeraden om zo’n 24 luiers aan te kopen. Gemiddeld worden er 8 tot 10 luiers per dag gebruikt bij kleine kinderen. Ook moet je rekening houden met de tijd waarop je ze kan wassen. Op basis van deze cijfers, kopen de meeste ouders 24 wasbare luiers.

Wasbare zwemluier

Het gebruik van wasbare luiers biedt heel wat voordelen. Denk bijvoorbeeld maar aan het milieu, recyclage, je bespaart er geld mee, enzovoort. Er bestaan gewone wasbare luiers, maar ook kan je een wasbare zwemluier gebruiken in het zwembad. Als herbruikbare zwemluiers nieuw voor je zijn, moet je ze zeker eens uitproberen bij je kleine kinderen. Ze zijn essentieel als je met een baby naar het zwembad of het strand gaat. 

Voordelen van wasbare luiers

Je kan je eigen katoenen luiers maken, of je kan ervoor kiezen om wegwerpluiers te gebruiken. Aan het gebruik van wasbare luiers zijn er heel wat interessante voordelen verbonden.

wasbare zwemluier

De afvalberg is minder groot

Elk jaar worden er miljarden luiers gedumpt die je niet opnieuw kan gebruiken. Wasbare luiers maken de afvalberg minder groot. Katoenen luiers zijn de ultieme milieuvriendelijke luiers. Als je ze goed verzorgt, kan je deze luiers zelfs voor meerdere kinderen gebruiken. Je kunt wasbare luiers hergebruiken als ze niet meer nodig zijn, je kan ze doneren of je kan ze verkopen om een deel van de kosten terug te verdienen. 

Herbruikbare luiers zijn gezonder voor je baby

Vergeleken met wegwerpluiers, zorgen wasbare luiers voor een betere luchtstroom en bevatten ze veel minder chemicaliën die de gevoelige huid van de baby kunnen irriteren. Het gebruik van wasbare luiers is de beste optie voor de meeste baby’s en peuters, omdat het het risico op luieruitslag en allergische reacties vermijdt. Dit is een duidelijk omslagpunt voor veel ouders, die de voor- en nadelen van herbruikbare luiers afwegen.

Herbruikbare luiers zijn goedkoper

Een van de grote voordelen van wasbare luiers ten opzichte van wegwerpluiers, is dat het veel goedkoper is dan het gebruik van wegwerpluiers. Je kan initiële investering in wasbare luiers doorgaans in enkele maanden terugverdienen dan wanneer je wegwerpluiers zou gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.