Laminaat of PVC: wat is beter?

Ben je aan het verbouwen en ben je van plan om een nieuwe vloer erin te leggen? Dan is het heel belangrijk om te weten wat je precies voor vloer wilt hebben. Wanneer je aan het twijfelen bent tussen laminaat en PVC is het belangrijk dat je de voordelen van beide tegenover elkaar zet en zo gaat kiezen voor welke vloer je uiteindelijk gaat kiezen. Wil je weten wat de voordelen van laminaat en PVC vloeren zijn? Lees dan verder.

Voordelen PVC vloeren

Of je kiest voor PVC vloeren of laminaat is het wellicht slim om de voordelen van beide langs elkaar te zetten. Hier zijn een aantal voordelen van PVC vloeren:

Ten eerste gaan PVC vloeren langer mee. De vloer is namelijk heel sterk en gaat daardoor een stuk langer mee. Door een goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan.

Ten tweede zijn PVC vloeren gemakkelijk te onderhouden. PVC vloeren hebben namelijk een glad oppervlakte. Hierdoor kan de vloer goed tegen vocht en is het gemakkelijk om de vloer te verzorgen. Onderhoud van PVC vloeren is gemakkelijk door regelmatig te stofzuigen of te dweilen.

Ten derde is dat PVC vloeren geluiddempend. Hierdoor zal je beneden minder last hebben, wanneer er wordt gesport boven je. Dit is heel erg prettig wanneer je bijvoorbeeld boven een sportkamer hebt en beneden nog kleine kinderen hebt die liggen te slapen.

Ten vierde zijn PVC vloeren gemakkelijk te vervangen. Het kan zo zijn dat er na een tijdje beschadigingen ontstaan op de vloer. Niet getreurd, deze kun je gemakkelijk vervangen. Ook kan enkel en alleen de ene plak waar de beschadiging op zit, vervangen worden. Hiervoor hoef je dus niet je hele vloer eruit te halen.

Voordelen laminaat

Ook kent laminaat een aantal voordelen, namelijk:

Ten eerste heeft laminaat een ruime keuze uit verschillende merken en kleuren. Je kunt helemaal in de stijl waarin jij dat wilt. In iedere kleur die je maar kunt verzinnen bestaat er een laminaatvloer.

Ten tweede is het leggen van laminaat zelf vrij eenvoudig. Meet een click systeem kun je als ware je hele vloer in elkaar leggen. Uiteraard wanneer je hier niet zo goed in bent, kun je altijd een legservice inschakelen om je vloer te leggen.

Ten derde is de hygiëne beter dan bij een tapijt. In een tapijt blijven altijd bacteriën, haren en huidschilfers in de stof zitten. Bij laminaat is het veel gemakkelijker om de vloer goed te reinigen. Daardoor is laminaat ook een stuk beter en dit is ideaal als je gevoelig bent voor huisstofmijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.